Winner of the RIBA South West Awards 2018

Ease Manage worked with RIBA award winning Stan Bolt Architects and Cornish Interiors/Jill Stein Interiors to completely refurbish this classic Cornish granite house, add a large contemporary extension, create landscaped terraces and gardens, out buildings and double garage with granite setts access drive.

Perched on the cliff edge at an exposed coastal location over a West Penwith beach, this was always going to be an extremely challenging construction with logistical problems a plenty to overcome.

However, through diligence by all the team and client, the old building was restored and brought up to date with new plaster work, bathrooms, staircase, contemporary design and lighting, and the new part of the house had a spectacular triple aspect to maximise the stunning clifftop views to the Scilly Isles. Here the three separate pitches defined living, dining and relaxing zones, connected by a jaw-dropping rolling timber clad ceiling. The rear of the new extension was cut back into the hillside, and lost from view by the planted roof.

The hard landscaping surrounding the property was transformed into beautiful Cornish gardens with a series of terraces, Cornish stone walls, decked areas and steps leading to a stunning outdoor infinity swimming pool with changing rooms.

The clients wanted a comfortable home from home with space to display their art collection, and the result was a happy marriage of old and new with finishes and colour schemes that flow from room to room effortlessly linking the scheme together.

 

Private Client, said:

"Ease managed this challenging job from the drawing board to completion. Working closely with the architects, contractors and other specialist consultants they overcame the problems of difficult access, a sloping and rocky terrain and a demanding design to see the job through to a high standard finish. I recommend Ease as project managers without reservation".

Key project stages